Wat geef je cadeau voor een communie of lentefeest? 10 cadeautips.

Communie- en lentefeesten zijn grote en belangrijke momenten in het leven van een kind, en bij belangrijke momenten horen gepaste cadeautjes. Maar wat koop je eigenlijk voor iemand die zijn communie-/lentefeest gaat doen? Want, een cadeau zoeken voor iemand is op zich al niet altijd even gemakkelijk maar een geschenk zoeken voor zo een belangrijke dag, is al helemaal een moeilijke taak. Maar geen zorgen, wij hebben de beste en leukste cadeaus voor jou op een rijtje gezet zodat jij je niet meer hoeft druk te maken om het vinden van een perfect geschenk. Dus ga maar even liggen in je luie stoel en lees snel verder voor een hoop cadeau inspiratie!

Nu, om te bepalen welk geschenk het meest geschikt is voor jou om te geven moet je jezelf even een paar vragen stellen. Want een geschenk dat je een kennis geeft op zijn/haar feest zal anders zijn dan dat je bv. je mete-/petekind zou geven. Eens je in je achterhoofd houdt wie het kind van jou is kan je beginnen te denken wat voor een soort cadeau je wilt geven en hoeveel je er wilt/kan aan uitgeven. 

Hoeveel geef je gemiddeld uit voor een communie als peter of meter, of als gast?

Uit Belgische studies blijkt dat grootouders gemiddeld het meeste geld uitgeven aan cadeaus voor hun kleinkinderen (145 euro). Op de tweede plaats staan ouders en stiefouders met 138 euro, gevolgd door de peter en meter met 119 euro. Vooral peters en meters tasten voor het cadeau van hun petekind extra diep in de buidel: 3 op 5 peters en meters zeggen meer geld aan hun petekind te besteden dan aan andere kinderen. Maar studies over hoeveel andere mensen uitgeven hoeft natuurlijk niet te bepalen hoeveel jij uitgeeft aan een cadeau.

Wat voor soorten cadeaus kan je geven?

Het begrip ‘cadeau’ kan je eigenlijk heel ruim gaan bekijken. Een cadeau is iets dat je van jezelf aan iemand (anders) schenkt. Nu, hoe breed de term ook is, niet elk cadeau past (even goed) bij elke gelegenheid. Voor Pasen bv. zal je hoogstwaarschijnlijk een ander cadeau geven dan tijdens Nieuwjaar. Hetzelfde geldt voor een communiefeest en een lentefeest. Beide feesten zijn unieke feesten en daar mag best een uniek cadeau bij horen. Laten we het even hebben over verschillende soorten cadeaus, en pik wat ideeën op tijdens het lezen.


1. Een schitterend cadeau

Gouden armbandje

Gouden juwelen blijken 1 van de populairste sieraden te zijn dat mensen geven als cadeau. Gouden sieraden zijn om meer dan 1 reden een geschikt cadeau voor elke gelegenheid. Goud blijft lang mooi, is sterk van materiaal en past overal bij. Met een gouden armbandje voor kinderen kan je dus niet zeker niet misgaan. Als je er nog een extra touch aan wilt geven kan je de naam van het kind op de armband laten graveren, zodat het zelfs nog persoonlijker wordt. 

Kijk gerust eens tussen onze collectie kinderarmbandjes voor inspiratie.

oliviaforkids-gouden-armbandje-classic-olivia

Zilveren oorbellen

Zilveren of gouden oorbelletjes zijn natuurlijk een super leuk cadeau voor cadeau te geven aan jouw communicantje. Want welk meisje wil er nu niet als een prinses uitzien op haar (eerste) communie?

Zoek je inspiratie? Kijk dan eens tussen onze oorbelletjes collectie voor kinderen. Mensen grijpen sneller naar zilveren sieraden dan naar gewone accessoires. Zorg er zeker voor dat je echt zilver koopt zodat je geschenk lang meegaat en niet na enkele keren gedragen te hebben in de vuilbak belandt. Dan zal je cadeau zonder twijfel vast en zeker uitblinken!

 

oliviaforkids-oorbellen-zilver

2. Een cadeau op wieltjes

Een fiets 

Een fiets is iets dat elk kind vroeg of laat wel nodig heeft. Niet alleen is het een heel leuk cadeau maar ook is het heel nuttig. Kinderen kunnen het gebruiken om zelf naar school te fietsen, om buiten te gaan spelen of om naar het dichtstbijzijnde park te fietsen. Een roze fiets voor de meisjes of een stoere fiets voor de jongens zal vast en zeker een cadeau zijn dat ze niet snel aan de kant zullen zetten! Bovendien, een eigen fiets krijgen leert kinderen om op hun eigen beentjes te staan en stilletjes aan zelfstandig leren te worden. 

oliviaforkids-fiets

Een reiskoffer

Een trolley/reiskoffer is een leuk en praktisch cadeau. De wieltjes maken het heel makkelijk overal met uw kind mee te rollen naar het vliegveld, naar oma en opa, noem maar op! 

Het is ideaal om jouw communicant haar/zijn kleren en alle andere benodigdheden in op te bergen en te vervoeren. Ook heeft het natuurlijk als groot voordeel dat ze niet al het gewicht op hun rug moeten dragen en hem in de plaats gewoon ‘meesleuren’, en een leuke print op de trolley maakt het natuurlijk al helemaal af.

oliviaforkids-reiskoffer

3. Een cadeau om te geven als meter 

Netflix abonnement 

Een leuk cadeau om te geven als meter is een ‘cadeaubon’ voor Netflix. Dit cadeau kan ideaal dienen om samen films/series te kijken wanneer jouw mete-kind eens langskomt of wanneer jij er eens bij langsgaat. Je kan zelf kiezen voor welk bedrag je graag de tegoedbon koopt, beginnend vanaf €25. Een ander leuk voordeel eraan is dat kinder-accounts kunnen aangemaakt worden (moest dat nodig zijn) zodat ze alleen toegang hebben tot films en series gericht naar kinderen toe. 

 

Sporttruitje van zijn/haar favoriete team

Is jouw communicant(e) heel sportief en kan hij/zij maar niet stoppen met te praten over hun favoriete voetbalploeg? Dan zal je met dit cadeautje zeker scoren! Niet alleen geef je een heel goed doordacht cadeautje aan je communicant(e), ook toon je met dit cadeau aan dat je ook ze echt goed kent! Met een persoonlijk cadeau dat aansluit bij iemand zijn karakter en interesses kan je nooit missen! 

Sporttruitje

 

4. Geef een belevenis cadeau

Samen naar een pretpark

Een dagje samen op stap gaan is altijd leuk, dus waarom niet zo een dagje cadeau doen? Pretparken zijn de perfecte uitjes voor communicantjes die dol zijn op tientallen meters hoge achtbanen, overkop gaande attracties en natuurlijk niet te vergeten, leuke herinneringen! Met dit cadeau heb je de hele dag tijd samen met de communicant en maken jullie met z’n tweeën (of met anderen samen) de mooiste herinneringen.

Een concert opdoen

Heb jij een communicant die de hele dag door meezingt op zijn/haar favoriete liedjes? Iemand die beweert de grootste fan te zijn van een zanger(es) of een bepaalde band?  Iemand die je telkens moet vragen de radio een beetje stiller te zetten omdat je jezelf niet meer kan horen door de luide muziek die door de geluidsboxen drumt? Klinkt dit jou allemaal als muziek in de oren en ken jij zo een muziekgek? Dan is een concert ongetwijfeld het beste cadeau dat je maar zou kunnen bedenken voor jouw communicant! Dus haal je oordopjes maar boven en maak je klaar een onvergetelijke dag te beleven samen.

 

Hopelijk heeft dit je toch een beetje geholpen bij jouw zoektocht naar het ultieme cadeau voor een communie- of lentefeest. Zoek je nog meer inspiratie? Kijk gerust eens naar onze collectie gouden juwelen voor kids. We hebben gouden kinder armbandjes, en sinds kort ook kleine oorbelletjes.